Persbericht en -conferentie: Jaarverslag EASO en laatste ontwikkelingen in asielzaken in Europa

Op 7 juli hielden Commissaris Cecilia Malmström en de uitvoerend Directeur van EASO een persconferentie getiteld: 'EASO Jaarverslag over de asielsituatie in de Europese Unie in 2013' en 'De laatste ontwikkelingen in asielzaken in Europa'.

Vandaag publiceerde het Europees Ondersteuningsbureau voor asielzaken (EASO) haar Jaarverslag over de asielsituatie in de Europese Unie in 2013. Het verslag is bedoeld om een algemeen overzicht te geven van de asielsituatie in de EU door het onderzoeken van de aanvragen voor internationale bescherming in de EU, het analyseren van gegevens van aanvraag en beslissing en de focus te leggen op de belangrijkste landen van herkomst van de personen die internationale bescherming aanvragen. 

Het persbericht bij dit verslag kan hieronder gevonden geraadpleegd worden. Het volledig verslag is te consulteren op de EMN website of op de website van EASO.

Er werd eveneens een persbericht gelanceerd over de laatse ontwikkelingen in asielzaken in Europa. In de eerste 5 maanden van 2014 groeide het aantal asielaanvragen in de EU aan met 19% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit volgt op de verhoging van het aantal aanvragen met 30% in 2013 tegenover 2012.

Er is een  video beschikbaar van de persconferentie gegeven door Cecilia Malmström, EU Commissaris voor Binnenlandse Zaken, en Rob Visser, Uitvoerend Directeur van het  Europees Ondersteuningsbureau voor asielzaken (EASO)

 

Publicatiedatum: ma 07 jul 2014
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Soort nieuws: