Warschau organiseert de 5de EU-dag voor het bestrijden van mensenhandel

De EU-dagen tegen mensenhandel hebben de laatste vijf jaar op 18 oktober plaatsgevonden. Dit jaar wordt het evenement georganiseerd door het Poolse EU-voorzitterschap, de Europese Commissie, de Europese coördinator voor de bestrijding tegen mensenhandel en de zeven EU-agentschappen.

EU-logo

De 5de EU-dag voor het bestrijden van mensenhandel vindt plaats op dinsdag 18 Oktober 2011. Dit evenement biedt de deelnemers een forum aan waar verschillende visies, over hoe we de huidige cöoperatie tussen de EU-agentschappen en andere stakeholders kunnen versterken, in debat kunnen gaan.

Het middelpunt van de dag is een debat tussen de bestuurders van Justitie en Binnenlandse Zaken instanties die betrokken zijn bij de strijd tegen de mensenhandel, gemodereerd door de EU ter bestrijding van mensenhandel coördinator, en dit onder de titel "EU-lidstaten en agentschappen gezamenlijk aanpakken van mensenhandel en bescherming van slachtoffers".

De EU-dag tegen mensenhandel van 2011 zal de eerste zijn die gehouden wordt na de EU-richtlijn 2011/36/EU van Maart dit jaar inzake preventie en bestrijding van mensenhandel en de bescherming van de slachtoffers, strevend naar een coherente pan-Europese aanpak van het probleem. Het zal ook de eerste EU-dag tegen mensenhandel zijn sinds de oprichting van de functie van de Europese cöordinator voor de bestrijding van mensenhandel en de oprichting van het Europees Ondersteuningsbureau voor asielzaken.

Het programma van de EU-dag voor het bestrijden van mensenhandel 2011 (in het Engels)

De website van de Europese Commissie tegen mensenhandel (in het Engels)

Publicatiedatum: wo 07 sep 2011
Geografie:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: