EMN Nederland Conferentie: Gezinshereniging in Europa en Nederland

Deze conferentie, georganiseerd door EMN Nederland in samenwerking met EMN België, gaat over gezinshereniging van begunstigden van internationale bescherming in EMN lidstaten en waarnemende landen. De invloed van Europese rechtspraak in dit gebied wordt ook in detail behandeld.

Wat

Het Europees Migratienetwerk (EMN) zal binnenkort een Inform publiceren over "Gezinshereniging van begunstigden van internationale bescherming". Deze Inform geeft onder andere informatie over de landelijke praktijken inzake het aanvraagproces voor gezinshereniging, de bewijsmiddelen om familiebanden aan te tonen en de hereniging met kinderen. Het bekijkt ook hoe de Europese rechtspraak de voorbije jaren een invloed gehad heeft op dit rechtsgebied.

Tijdens de conferentie zullen nationale en internationale experts de overeenkomsten en verschillen bespreken tussen het beleid en de praktijk met betrekking tot gezinshereniging van begunstigden van internationale bescherming in EMN lidstaten en waarnemende landen. Daarnaast zal ook de implementatie van relevante uitspraken van het Europees Hof van Justitie aan bod komen.

Wanneer

Op 24 april 2024, van 11:30 uur tot 18:00 uur.

Waar

De conferentie vindt plaats in het World Trade Center (WTC) Den Haag, Nederland.

Meer informatie

Meer informatie over het programma en registratie is beschikbaar op deze pagina.
Als u vragen heeft, kunt u gerust een e-mail sturen naar emn@ind.nl.

Publicatiedatum: ma 18 mrt 2024
Geografie:
Trefwoorden:
Hoofdthema:
Opdrachtgever:
Soort nieuws: